kopen zonder kijken
Garage

Welke meerwaarde heeft een garage aan huis?

De huizenmarkt is flink op toeren. Kopen zonder kijken is bijna de norm geworden. Bovendien zijn er goede prijzen voor de woningen te krijgen. De markt kan zelfs zo gunstig zijn, dat het de moeite waard is om te overwegen om eerst te investeren in je woning. Je kan bijvoorbeeld een stuk laten aanbouwen. Eén van de opties die je dan hebt, is het bouwen van een garage aan huis. Wat kan dit je opleveren? Het is interessant om dit te bekijken.

woning meer waard

Hogere verkoopwaarde door de garage

Het mag duidelijk zijn dat een garage aan je woning eraan kan bijdragen dat je woning meer waard wordt. In absolute cijfers wordt geschat dat een aangebouwde garage vijftien- tot twintigduizend euro aan extra verkoopwaarde oplevert. Bedenk je dat het laten bouwen van de garage ergens tussen vijf- en achtduizend euro zal kosten. Je kan dus al snel twee tot vier keer zoveel eruit halen wanneer je een garage laat bouwen. Dit is op zich al de moeite waard om mee te wegen.

Zienswijze van de koper

Het is goed om te weten hoe je de garage kan verkopen wanneer je de woning op de markt brengt. Natuurlijk is het in de eerste plaats ook echt een garage. Je kan het echter ook als schuur of bergruimte zien. Wil je het helemaal slim aanpakken, dan breng je potentiële kopers alvast op ideeën brengt. Dat kan je doen door bijvoorbeeld aan te geven dat de garage ook als ruimte bij de woning getrokken kan worden. Daarmee zorg je dus ook direct voor goede meerwaarde. Ook dat kan dus een optie zijn.

Afhankelijk van de locatie

Er is wel een belangrijke nuance aan te brengen als het om de meerwaarde van een garage gaat. Het is namelijk weliswaar altijd zo dat het je iets kan opleveren, maar de omvang is afhankelijk van de locatie. Dit mag natuurlijk geen verrassing zijn. De plek waar de woning staat speelt altijd een rol en het wel of niet bijvoegen van een garage benadrukt dit verschil alleen maar nog meer. Let daar dus wel altijd goed op.