ballastproducten-logo
Wonen

Waarvoor gebruik je ballast?

In sommige gevallen moet je bepaalde voorwerpen verzwaren. Als je dit niet doet kan het namelijk zo zijn dat deze voorwerpen omvallen. Je wilt natuurlijk niet dat dit gebeurd, aangezien er dan dingen kapot kunnen vallen. Door dit soort voorwerpen te verzwaren verminder je de kans op schade, omdat ze niet zo snel kunnen omvallen. Je kunt voorwerpen verzwaren door er ballast voor te kopen. Dit zijn bepaalde blokken van een heel erg zwaar materiaal. Dit kun je op het voorwerp leggen wat verzwaard moet worden. Op deze manier zorg jij ervoor dat dit voorwerp minder snel kan vallen. Door zware voorwerpen ergens op te leggen verstevig je dit. Je kunt dit soort verzwaringen kopen in erg veel verschillende vormen. Zo zou je er voor kunnen kiezen om korrels te kopen van dit materiaal.

Het materiaal

Jij wilt dus de parasol in je tuin gaan verstevigen. Dit kun je doen door ballast te kopen. Dit zijn vormen die zijn gemaakt van een bepaald soort materiaal. Deze voorwerpen worden vooral van lood gemaakt. Dit is namelijk een zwaarder materiaal dan beton of staal. Hierdoor is het ideaal te gebruiken voor het verzwaren van voertuigen of objecten. Je hebt voor het verzwaren hiervan dus maar heel erg weinig materiaal nodig. Ook is het een materiaal wat goed tegen een stootje kan. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat het snel kapot zal gaan. 

Het gebruik in schepen

Jij vraagt je wellicht af waarvoor ballast wordt gebruikt. Dit is namelijk een term die je niet al te vaak voorbij hoort komen. Dit zijn namelijk objecten van een heel erg zwaar materiaal genaamd lood. Dit wordt voornamelijk gebruik voor het verstevigen van boten een andere vaartuigen. Het is namelijk belangrijk dat boten op een stabiele manier kunnen drijven. Hierbij is het van groot belang dat beide kanten van de boot even zwaar zijn. Dit kan gedaan worden door lood in beide delen van een schip aan te brengen. Op deze manier wordt ervoor gezorgd dat zowel de linkerkant, als de rechterkant even zwaar zijn. 

Goed te recyclen

Je kunt bepaalde objecten ook verstevigen door een ander materiaal dan loot te gebruiken. Echter wordt lood veel gebruikt, omdat het makkelijk te recyclen is. Hierdoor kan het dus meerdere keren achter elkaar gebruikt worden. Ook is het in heel erg veel verschillende vormen te gieten. Hierdoor kun jij dit materiaal in bijna elke denkbare vorm laten gieten. Zo kan hetzelfde blok ballast dus meerdere keren worden omgesmolten, tot een andere vorm.

Aangeraden hoeveelheid 

Het is lastig om te kunnen bepalen hoeveel ballast jij voor in je boot nodig hebt. Er is helaas geen standaard formule die hiervoor kan worden toegepast. Je kunt er wel vanuit gaan dat een grote boot meer lood nodig heeft, dan een kleine boot. Ook is het logische dat je voor een langer schip meer lood nodig hebt, dan voor een kort schip. Als je precies wilt weten hoeveel lood jij nodig hebt, kun je het beste contact opnemen met het desbetreffende bedrijf. Zij kunnen al jouw vragen over dit soort contragewichten beantwoorden. 

Online bestellen

Voor het kopen van ballast hoef jij gelukkig niet je woning uit te gaan. Je kunt dit soort gewichten namelijk gemakkelijk online betellen. Ook hoef jij niet zelf dit materiaal op te gaan halen. Je kunt er namelijk voor kiezen om deze gewichten te laten bezorgen aan je deur. Zo hoef jij niet moeite te doen om deze gewichten op te halen in een ander deel van Nederland. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om dit gewicht op te halen, als je dit liever hebt.