gietvloer
vloeren

Ontdek de gietvloeren van G-vloeren!

De gietvloeren van G-vloeren zijn in het bijzonder de voorbije jaren stelselmatig populairder geworden. Dat is het resultaat van heel veel verschillende factoren. Om te beginnen geldt voor veel mensen dat ze er niet langer voor staan te springen om zeer veel tijd te moeten stoppen in het schoonmaken van hun woning. Dat is natuurlijk begrijpelijk, maar bij menig aantal verschillende vloeren kan je er eigenlijk niet van onderuit. Dat geldt bijvoorbeeld in het bijzonder voor de zogenaamde tegelvloer. Hierbij zijn immers een behoorlijke hoeveelheid voegen en groeven bij van toepassing welke ervoor zorgen dat het schoonmaken niet bepaald een eenvoudige klus wordt. Gelukkig is dat een probleem waar je bij gietvloeren niet mee wordt geconfronteerd. 

Wat zijn gietvloeren van G-vloeren precies? 

Gietvloeren van G-vloeren zijn vloeren zoals de naam al aangeeft vrij eenvoudig in je woning gegoten kunnen worden. Dit kan in principe gebeuren in zeer veel uiteenlopende ruimtes. Je kan hierbij dan ook niet alleen maar denken aan de woonkamer, maar ook aan bijvoorbeeld de garage. Het is in de praktijk voor wat deze vloeren betreft mogelijk om een keuze te maken uit diverse opties. We maken hierbij dan ook een onderscheid tussen bijvoorbeeld de epoxyvloer evenals de PU gietvloer en tal van andere mogelijkheden. Voor welke van de exemplaren jij uiteindelijk gaat kiezen is niet alleen afhankelijk van de voorkeuren waarover je beschikt, maar ook van het budget dat je voorhanden hebt. In ieder geval is er voor ieder een geschikte gietvloer op de markt aanwezig.

Drie ontzettend belangrijke voordelen 

Wanneer je één van de verschillende gietvloeren van G-vloeren in je woning laat realiseren zal je tot de vaststelling komen dat je instant kan rekenen op een aantal niet onbelangrijke voordelen. In het bijzonder is er sprake van drie zeer belangrijke voordelen, namelijk:

  1. De ruimte met de gietvloer wordt veel onderhoudsvriendelijker; 
  2. Je zal kunnen vaststellen dat de vloer veel comfortabeler wordt om over te lopen;
  3. Het is mogelijk om gietvloeren te combineren met vloerverwarming;

Dit laatste blijkt voor ontzettend veel mensen eigenlijk één van de eisen te zijn wanneer ze eraan denken om een nieuwe vloer te realiseren. In het merendeel van de gevallen is het namelijk zo dat er in hun woning sprake is van radiatoren die behoorlijk wat ruimte in beslag nemen op de grond. Deze kunnen vervangen door een vloerverwarming welke zich onder de vloer bevindt lijkt dan ook zeer interessant te zijn. Bij bepaalde type gietvloeren is dit dus perfect mogelijk. 

Gietvloeren zijn interessant voor private en professionele ruimtes

Voor de gietvloeren van G-vloeren geldt dat ze niet alleen maar toegepast kunnen worden in private, maar ook in zakelijke ruimtes. Sterker nog, in eerste instantie was het zo dat deze vloeren hoofdzakelijk werden toegepast in zakelijke ruimtes zoals bijvoorbeeld magazijnen, winkels evenals opslagruimtes. Dat hoeft niet te verbazen. Voor deze vloeren geldt namelijk in de praktijk dat ze over slijtvaste eigenschappen beschikken. Deze eigenschappen voorkomen dat er snel schade ontstaat aan de vloer terwijl je bovendien uiteraard ook zal kunnen rekenen op een uitstekende levensduur. Hoe dan ook, wanneer jij graag wenst te investeren in een zeer kwalitatieve vloer zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor één van de gietvloeren van G-vloeren snel zal zijn gemaakt.