ontstoppingsdienst Arnhem
Wonen

Het inschakelen van ontstoppingsdienst Arnhem

De meeste mensen hebben wel eens last gehad van een verstopte wc, douche of afvoer. Je merkt dat het water niet goed wil weglopen. De oorzaak van een verstopte wc kan zijn dat er teveel wc-papier erin zit, bij de douche kan het komen door de lichaamsresten en in de afvoer door bijvoorbeeld etensresten. Vaak vindt er een ontstopping plaats in de leiding. Soms is dit simpel op te lossen en kan je dit zelf doen, maar maak zeker gebruik van ontstoppingsdienst Arnhem als het noodzakelijk is.

ontstoppingsdienst Arnhem

Zelf oplossingen

Het kan wel eens voorkomen dat er per ongeluk iets in je wc, douche of afvoer kan belanden. Kleine voorwerpen die in de leiding terecht komen, kunnen vaak verstopt raken. Het is zeker mogelijk dat je het zelf eruit kunt krijgen, maar doe dit wel voorzichtig. 

Hier zijn een paar tips over hoe je dit zelf kunt doen:

  • Afwasmiddel en heet water
  • Ontstopper (plopper)
  • Kledinghanger
  • Rubberen handschoenen
  • Azijn of baking soda

Het is altijd slimmer om gebruik te maken van ontstoppingsdienst Arnhem, omdat er anders schade aan de leidingen gemaakt kunnen worden en dit wil je natuurlijk voorkomen.

Niet op te lossen

Wanneer het niet lukt om de verstopping zelf op te lossen, dan maak je zo snel mogelijk gebruik van ontstoppingsdienst Arnhem. Zij bieden je zo snel mogelijk een goede oplossing. Veel bedrijven maken gebruik van de 24/7 spoedservice. Hierdoor staan zij dag en nacht voor je klaar. Door de 24/7 spoedservice zijn ze één van de snelste ontstoppingsbedrijven in de regio Arnhem. Als een wc te lang verstopt is, dan is de kans groot dat deze kan overstromen, lekkages ontstaan en een stinkende geur in je huis kan hangen.

Terugkerende verstoppingen

Bij iedereen kan er een verstopping plaatsvinden. Het kan gebeuren dat deze regelmatig terugkeert. Dit kan betekenen dat er iets niet goed is met de riolering. HIer wordt ook aan te raden om zo snel mogelijk ontstoppingsdienst Arnhem in te schakelen. Zij kunnen de verstopping oplossen, maar er wordt ook gekeken waar het probleem aan lag. De riolering kan bijvoorbeeld beschadigd zijn en moet dan gerepareerd worden.

Andere problemen

In je riool kunnen er ook rioolvliegjes voorkomen. Deze vliegjes vindt je vooral in de riool- of afvoer verstopping waar ze hun eitjes leggen. Het afvalwater zit vol met bacteriën en is hierdoor een geweldige plek voor deze beestjes. Rioolvliegjes zijn onhygiënisch en kunnen zelfs gevaarlijk voor je gezondheid worden wanneer ze op je eten gaan zitten. De beste manier om de rioolvliegjes weg te halen is door de afvoer en riolering goed schoon te maken. Ontstoppingsdienst Arnhem zorgt ervoor dat deze vliegjes er snel weg worden gehaald.